Aanmelden Verskratje

Recepten

People’s Farm zorgt iedere week voor verrassende recepten, afgestemd op het seizoen en natuurlijk met de producten uit ’t Verskratje. Beleef uw groenten iedere week weer lekker anders, zonder dat u uren in de keuken hoeft te staan. Eet smakelijk! 

Uitgebreid zoeken

bietensoep met kokosmelk en gember

Ingrediënten800gr.rode bieten200 gram zoete aardappel1 ui2 teentjes knoflookVerse gember 1×1 cm800 ml water2 blokjes groentebouillon (Zonnatura)150 ml kokosmelkHandje verse bieslookbereidingswijze:1. Schil de rode bieten en de zoete aardappel. Snijd ze daarna in blokjes.2. Snijd de ui, knoflook en gember fijn.3. Doe een scheutje olijfolie in e...

bietensoep met kokosmelk en gember

Ovenschotel met witte kool en gehakt

Ingrediënten1 witte kool (ca. 600 gr)500 gr mager rundergehakt2 el olijfolie1 ui, fijngesneden1 teentje knoflook, geperst1 tl paprika1/2 tl zwarte peper1–2 tl Italiaanse kruiden1 tl cayennepeperzout naar smaak1 blikje tomatenblokjes (400 gr)100 gr geraspte mozzarellaoptioneel: 1-2 stengels...

Ovenschotel met witte kool en gehakt

Ovenschotel met pasta en groenselderij

Ingrediënten400 g groenselderij, in schijfjes1 grote ui, gesnipperd250 g gemengde paddenstoelen of (kastanje)champignonsscheutje olie om in te bakken1,5 dl bouillon1,2 dl zure roomeen scheut witte wijnblauwe schimmelkaas of fetakaas naar smaakpasta voor 4 personenpeper en zoutItaliaanse kruidenevt geraspte kaasbereidingswijze:Kook de seld...

Ovenschotel met pasta en groenselderij

Patissonsoep met prei, witte wijn en bieslook

Ingredienten:1200 gram patisson (1 stuk, geschild gewogen)1kg prei in ringen gesneden5 teentjes knoflook gehakt of geraspt5 kleine witte uien gesnipperd200 ml droge witte wijn1lt groentebouillon4 el verse bieslook of meer/ minder naar smaak2laurierblaadjespeper en zout naar smaakBereidings...

Patissonsoep met prei, witte wijn en bieslook

Gegratineerde Romeinse sla met geitenkaas

ingrediënten:800 g kruimige aardappels4 sneetjes volkoren brood (oud)2 teentjes knoflook0.5 bosje bladpeterselie50 g hazelnotenolijfolie om in te bakken4 kleine kropjes Romeinse sla1  gerookte kipfilet300 g Hollandse geitenkaasBereidingswijze:Verwarm de oven voor op 200° C.Breng...

Gegratineerde Romeinse sla met geitenkaas

Patissons uit de oven

Ingrediënten:4 patissons1 pond gehakt (mager of half-om-half)1 grote ui3-4 tenen knoflook1 pakje sojaroomgeitenkaas (bijv. brie van geitenmelk)kerriepoederpeper en zoutBereidingswijze:Begin met het voorbereiden van de patissons en haal het vlees vast uit de koelkast. De patissons halveer je eerst. Dan haal je de zaden eruit met een lepel en schil je de schil...

Patissons uit de oven

Romeinse stamppot

Ingrediënten:1 kg aardappelen 2 kroppen romeinse sla 2 uien 3 tomaten 1 tn knoflook 200 ml room 2 el olijfolie         Peper/zout/nootmuskaatSchil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes.Kook deze vervolgens gaar. Fruit de uien-, tomatenblokjes en fijn gehakte knoflook aan in de olie en voeg de...

Romeinse stamppot

Koolrabi kaassaus

Ingrediënten: 4 koolrabi 30 gr  boter 30 gr  meel 125 gr room 175 gr geraspte kaasBereidingswijze:Schil de koolrabi en snij er plakken van . Kook deze beetgaar. Na het   afgieten een gedeelte van het kookvocht bewaren. De boter laten smelten en vervolgens het meel toevoegen en roeren totdat er een balletje ontstaat. Deze c...

Koolrabi kaassaus