Aanmelden Verskratje

Recepten

People’s Farm zorgt iedere week voor verrassende recepten, afgestemd op het seizoen en natuurlijk met de producten uit ’t Verskratje. Beleef uw groenten iedere week weer lekker anders, zonder dat u uren in de keuken hoeft te staan. Eet smakelijk! 

Uitgebreid zoeken

Bosui Tarte Tatin (kan ook met prei of andere groentes)

voor 1 taart plus 2/3 pers10 lente-uien (is afh van de dikte)Bladerdeeg 6 plakjesOlijfolie 2-3 eetlepelsBalsamicostroop/azijn (lekker bij ui)Zout en Peper1 eiPak een bakplaat en leg er een strook bakpapier op.Vet in met olijfolie. Leg vervolgens de gewassen lenteui erop, vaak past de lente-ui er precies in zn geheel op. Leg ze om en om dus eerst wit "boven"&...

Bosui Tarte Tatin (kan ook met prei of andere groentes)

Baba Ganouche (aubergine dip)

Baba ganoush is dé romige en rokerige auberginedip waar je je brood, crackers of groenten het liefst non-stop in dipt. Met dit eenvoudige recept maak je zelf de lekkerste versie, helemaal vers en bomvol smaak.▢3 aubergines▢3 teentjes knoflook▢1 el tahini▢1 tl komijnpoeder▢1 citroen▢Olijfolie▢Peper en zoutVerwarm de ove...

Baba Ganouche (aubergine dip)

Kardoen Gratin

Ingrediënten2 stelen kardoenbechamelsausboter100 g geraspte gruyère of emmentalercitroensappeper en zoutBereidingSchil de kardoen, verwijder de bladeren en stekels.Snij de kardoen in stukken van ongeveer 5 centimeter.Kook de kardoen beetgaar in gezouten water met een klein scheutje citroensap. Dit kan bij dikke stengels langer dan een half uur duren.Ver...

Kardoen Gratin

Gefrituurde kardoen

bloem – 200 gramwijn – een glas witte, (of bier of water)kardoen gekookt, in stukjes, (of andere groente) Meng zoveel van een glas witte wijn bij de bloem tot het een smeuïg papje is. Flink met de garde kloppen tot er geen klontjes meer inzitten. Snufje zout erbij en een fijngesnipperd ansjovisfiletje (uit blik). Half uurtje lat...

Gefrituurde kardoen

Koolraap Creme brulee

1 kilo koolraap1/2 liter melk1/2 liter slagroom300 gram eidooier (10-12 dooiers)Peper en zoutrode of groene basilicum50 gram rietsuikerSchil de koolraap(en) en snijd ze in stukjes.Kook de koolraap in de melk en de room gaar. Pureer alles in een blender. Klop de eidooiers los in een kom. Verwarm de koolraapcreme en giet hem al roerend bij de eidooiers. Giet d...

Koolraap Creme brulee

Aardpeerzuurkool rostie

Aardpeerzuurkoolrostie  ( lekker bij wild )   400 gr, aardperen 250 gr, zuurkool 2 appels 2 eieren peper en zout    Schil en rasp de aardperen  ( grof en fijn raspen ziet mooi uit , structuur ) spoel zuurkool af Rasp de appel Dit samen in een theedoek doen, aandraaien en het vocht eruit knijpen....

Aardpeerzuurkool rostie

Pompoen Cheesecake

pompoen (ca. 600 gram)600 gram roomkaas200 gram Bastogne koek/wij gebruiken ook de speculaas koekjes van Billy's Farm verkrijgbaar bij jouw natuurvoedingswinkel in de buurt150 gram suiker75 gram roomboter (ongezouten)2 eieren (middel)1 eidooier1 eetlepel maizena3 theelepels ...

Pompoen Cheesecake

Smashed potatoes

Krokant gebakken aardappeltjes uit de oven met lekker veel kruiden.1 kg aardappels6 el olijfolie2 tl paprikapoeder3-4 takjes tijm3-4 knoflookteentjes knoflookpoeder2 takjes rozemarijn0,25 tl chilipoedersnuf zout en peperWas de aardappeltjes en kook ze daarna voor totdat ze zacht zijn in 10-15 minuten.Verwarm de oven voor op...

Smashed potatoes