03-08-2016

Niet alleen vrolijk, maar ook gezond!

In 't Verskratje van week 31 zitten heerlijke gekleurde wortelen. Dat ziet er niet alleen vrolijk uit op je bord, de verschillende kleurstoffen in de wortelen hebben ook allemaal hun eigen gezonde eigenschappen! We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet: 

Oranje wortelen zijn rijk aan Caroteen, deze stof wordt in het lichaam omgezet in Vitamine A.
Witte wortelen zorgen voor een lekkere bite en zijn goed voor de vertering.
Paarse wortelen bulken van de blauwpaarse kleurstof Anthocyaan. Deze stof behoort tot de flavonoïden, die vrije radicale onschadelijk maken en daarmee preventief werken tegen kanker en hart- en vaatziekten.
Gele wortelen bevatten veel Luteïne, deze stof beschermt het netvlies van onze ogen tegen de schadelijke werking van zonlicht

Een heerlijk recept met gekleurde bospeen is gepofte bospeen. Klik hier om naar het recept te gaan. 


« Bekijk het nieuwsarchief