Informatie
Hoofdingrediënt:
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Herfst
Bereidingswijze:
Verhit de oven tot 180 graden. Bedek een ovenplaat met een stuk bakpapier.
Plet/maal de kidneybonen tot een glad geheel. Schil de zoete aardappel en rasp deze met een grove rasp. Meng alle ingredienten, behalve de havermout, door elkaar. Meng de havermout erdoorheen totdat het mengsel blijft plakken en tegelijk niet te nat is.
Maak 8 burgers van het mengsel en leg deze op de bakplaat. Bak 15 minuten lang en draai de burgers dan over en bak ze dan nog eens 15 minuten.
Je kunt deze heerlijke burgers meteen eten maar ze zijn ook zeer geschikt om in te vriezen en later af te bakken in een koekenpan.
Ingrediënten:
150gr. zoete aardappel
1tl. gerookte paprikapoeder
1tl. oregano
1/2 tl. chilipoeder
1/2 tl. zout
1 groot ei
100gr. pompoenzaad grof gesneden
30gr. fijngesneden koriander
3 sjalotten, fijn gesneden
200gr. havermout
« Terug naar: Recepten