Informatie

Hoofdingrediënt:
Yacon-BIO-los
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Hapjes
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Smelt de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Meng het bloem door het gesmolten boter en laat 3 minuten garen.

Voeg al roerend met een gaarde de melk beetje bij beetje toe. Voeg elke keer een scheut melk toe als het vorige is opgenomen. Laat het geheel op laag vuur als roerend 3 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout.

Leg de yaconschijven op een bakplaat dat is bedekt met bakpapier. Bedek de schijven met bechamel en leg hier de blauwe kaas op. Frommel de ham mooi op en plak dit boven op het geheel. Bak het geheel af in de oven totdat de bechamel begint te kleuren.

Tip: Je kunt met ronde uitstekringen, de bovenste yaconschijf uitsteken om een kommetje te maken.

Ingrediënten: 

1 kg yacon geschild en in dikke plakken gesneden

5 plakken parmaham
50 gram blauwekaas

Bechamelsaus
50gram boter
60gram bloem
300 ml volle melk

« Terug naar: Recepten