Yacon en zoete aardappel met peer
Yacon en zoete aardappel met peer

Informatie

Hoofdingrediënt:
Yacon-BIO Zoete aardappel - BIO
Personen:
2
Categorie:
Hoofdgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond

Ingrediënten

· 1 grote ui
· 1 grote zoete aardappel
· 2 stuks yacon
· 1 peer

Yacon werd al geteeld vóór de Incatijd. Het verhaal gaat de ronde dat Inca’s liever het sap van de yacon dronken dan water, omdat water als heilig onderdeel van ‘moeder’ aarde werd gezien. Daarbij werden ze sneller ziek van het drinken van water.

Yacon kun je enkele maanden op een koele, donkere plek bewaren. De zoete aardappel kun je ook het beste op een koele en donkere plek bewaren, dan blijft het een maand goed.

Yacon en zoete aardappel met peer

Bereidingswijze

1. Snipper de uien en fruit ze glazig. Maak de zoete aardappel schoon en snijd het in blokjes. Schil de yacon en de peer en snijd deze ook in blokjes.

 

2. Doe nu de zoete aardappelblokjes bij de uien en bak deze krokant. Voeg net voordat de aardappelblokjes krokant zijn de yaconblokjjes toe.

 

3. Voeg de peer toe en laat deze warm worden. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

 

Eet smakelijk!

Tip: Koken draait om gevoel. Je kan altijd variëren met de hoeveelheden van de ingrediënten. Gewoon doen wat je lekker vindt! 


« Terug naar: Recepten