Informatie

Hoofdingrediënt:
Winterpeen-BIO Wortelen-BIO
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten

Ingrediënten

· Knoflook
· Kaas
· Creme fraiche
· Rozemarijn
· Tijm

  •  1 kilogram winterpeen (geschild)
  •  2 teentjes knoflook (in plakjes)
  •  1 theelepel gedroogde rozemarijn
  •  500 milliliter volle melk
  •  4 takjes tijm (gerist)
  •  250 gram crème fraîche
  •  100 gram oude kaas (geraspt) of
  •  100 gram belegen kaas (geraspt)

  1. Schaaf de wortels in dunne plakjes. Meng ze met de knoflook en rozemarijn in een hapjespan en bestrooi met zout. Giet de melk over de wortels, breng aan de kook en laat afgedekt circa 15 minuten zachtjes stoven. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Schep de wortels met een schuimspaan uit de melk in de ovenschaal en bestrooi met peper en de tijm. Klop de crème fraîche los met 4 eetlepels van de melk uit de pan en giet dit over de wortels. Schud een beetje met de schaal om alles goed te verdelen. Bestrooi met de kaas en bak de gratin in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.

« Terug naar: Recepten