Wortelenvlaai
Wortelenvlaai

Informatie

Hoofdingrediënt:
Bospeen-BIO
Personen:
4
Categorie:
Hapjes
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Bospeen
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer, Herfst

De wortel schillen en in stukjes snijden vervolgens koken en pureren met de boter en suiker. Losgeklopte eidooier erdoor roeren en op het laatst het stijf geklopte eiwit eronder spatelen. Het geheel over de vlabodem uitsmeren en afbakken in een voor verwarmde oven op 220ºC in ca. 15 minuten.

Ingrediënten:
- 700 gr wortel
- 100 gr boter
- 1 ei
- 100 gr suiker
- kaneelpoeder

Als je de vlaaibodem ook zelf wilt maken dan volgt hier een recept:

Ingrediënten:
- 250 g bloem
- 15 g gist
- 20 g margarine
- 20 g suiker
- 1 dl melk

Bereiding vlaaibodem:
Maak het gist met een klein deel van de lauwe melk aan. Maak het deeg van bloem, margarine, suiker, aangemaakte gist en de lauwwarme melk. Kneed het deeg goed en laat het, afgedekt met een doek, op een warme plaats rijzen (ca. 30 minuten). Als het deeg goed is uitgerezen, het deeg opnieuw doorkneden en met een deegrol uitrollen. Rol het deeg op een beboterde plaat en druk het zachtjes aan. Verwijder het deeg dat over de rand hangt. Prik het deeg met een vork in en laat het nogmaals op een warme plaat rijzen (ca. 15 minuten). Doe de vulling erop en bak het 15 minuten in de oven op 220 °C. 


« Terug naar: Recepten