Voorjaarssalade
Voorjaarssalade

Informatie

Hoofdingrediënt:
Eikenbladsla-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Eikenbladsla
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer

Snijd de appel in dunne plakjes en de uien in halve ringen. Snijd de druiven 1x door.
Maak van de azijn, olie, mosterd, tijm, zout en peper een dressing. 
Leg de plakken geiten kaas op een schijfje brood en doe hierover de honing bak dit af in een voorverwarmde oven van 200 graden in ca 10 minuten.
Verdeel de gewassen eikenbladsla over de borden. Meng de appel, druiven, ui en walnoten door elkaar en verdeel over de sla. Besprenkel de dressing over de salade  en leg als laatste de geitenkaas boven op de salade.

! Lekker als maaltijdsalade of als voorgerecht.

Ingrediënten:
- 1 krop eikenbladsla
- 150 gram geitenkaas
- 1 kleine ui
- 60 gram walnoten
- blauwe druiven
- 1 appel
- 1 el azijn
- 6 el olie
- 1 tl mosterd
- 1 mespunt  tijm
- peper/zout
- 2 el honing


« Terug naar: Recepten