Verrassende bietentaart
Verrassende bietentaart

Informatie

Hoofdingrediënt:
Rode biet-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hapjes
Bereidingstijd:
60+ minuten
Groenten:
Rode biet
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Lente

Bereidingswijze:

Kook de bieten beetgaar en snij ze vervolgens in kleine blokjes. Verwarm de chocolade in de melk. Het beste is om dit in een kom boven heet water te doen (au bain-marie). Meng de boter met de suiker tot een beslag en roer de eieren er een voor een door. Roer de warme “chocolade melk” erdoor. Spatel vervolgens de bloem door het mengsel en voeg als laatste de bietjes erdoor. Doe het beslag in een beboterde springvorm en strooi het amandelschaafsel erover. Zet hem vervolgens ca. 60 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.

Ingrediënten voor 4 personen:
300g gekookte bieten
120 ml melk
300 g chocolade
210 g boter (op kamertemperatuur)
120 g suiker
220 g bruine basterdsuiker
3 eieren
350g bloem
50 g amandelschaafsel 


« Terug naar: Recepten