Venkelquiche
Venkelquiche

Informatie

Hoofdingrediënt:
Venkel-BIO
Personen:
4 personen
Bereidingstijd:
60+ minuten
Groenten:
Venkel
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer

  1. Bereidingswijze:

  2. Laat de plakjes deeg voor hartige taart ontdooien. Vet de quichevorm in. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg.
  3. Verwijder de groene stelen en de onderkant van de venkelknollen.Snijd de brie in plakken. Snijd de artisjokharten grof. Snijd de venkelknollen met de keukenmachine in flinterdunne plakjes en verdeel 3/4 van de plakjes met de artisjokharten en brie over de quichevorm. Houd de rest van de venkelplakjes apart.
  4. Klop de eieren los met de slagroom, dragon, peper en eventueel zout. Schenk het mengsel in de quichevorm. Verdeel de achtergehouden venkel erover.
  5. Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 45 min. af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt. Neem uit de oven en laat 15 min. staan.
  6. Rooster ondertussen de cashewnoten 2 min. in een pan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Bestrooi de quiche voor het serveren met de cashewnoten.
Ingredienten:


« Terug naar: Recepten