Venkelpuree
Venkelpuree

Informatie

Hoofdingrediënt:
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Venkel
Vegetarisch:
Ja
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst

Ingrediënten:
500 gram aardappelen
1 grote venkelknol
2 teentjes knoflook
50 gram boter
100 ml melk
1 el olijfolie
zout / peper / nootmuskaat

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en kook deze met de schoon gemaakte teentjes knoflook. Als ze gaar zijn afgieten en met warme melk en gesmolten boter tot puree stampen. Snijd de venkel klein en bak deze in olijfolie. Voeg een beetje water toe en laat de venkel in ca. 20 minuten gaar stoven. Pureer de venkel met de staafmixer en roer deze onder de aardappelpuree. 

Tip:
- Perfecte begeleider bij lamsvlees of vis





« Terug naar: Recepten