Veldsla met warme paddestoelen
Veldsla met warme paddestoelen

Informatie

Hoofdingrediënt:
Veldsla
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Veldsla
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Lente, Herfst

Veldsla wassen en drogen. Ontbijtspek in reepjes snijden en langzaam uitbakken in de koekenpan tot de reepjes lekker knapperig zijn. Paddenstoelen schoonmaken en in plakjes snijden.
Boter aan het spekvet toevoegen en goed warm laten worden, hierin de paddenstoelen met de fijn gesnipperde ui even bakken.
Van de azijn, zout, peper en olie een vinaigrette maken en deze onder de veldsla mengen vervolgens verdelen over de borden en garneren met de paddenstoelen en spekreepjes.

! Serveren als voorgerecht of bijgerecht

Ingrediënten:
- 800 gr veldsla
- 600 gr ontbijtspek
- 600 gr paddenstoelen naar keuze (champignons, cantharellen of oesterzwammen)
- 50 gr boter
- 1 ui
- 3 el appelazijn
- 6 el notenolie
- zout/peper


« Terug naar: Recepten