Tuinbonen op Franse wijze
Tuinbonen op Franse wijze

Informatie

Hoofdingrediënt:
Tuinbonen-BIO
Personen:
4
Categorie:
Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Tuinbonen
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Zomer

Kook de bonen beetgaar, laat ze uitlekken in een zeef en bewaar 16 cl. van het kookvocht.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de in blokjes gesneden uien. Voeg de hamblokjes en 8 cl kookvocht toe en laat het geheel op een laag vuur nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Klop de eierdooiers los en meng dit met 8 cl kookvocht. Roer dit mengsel door de uitjes en ham. Verhit het geheel op een laag vuur onder constant roeren tot het gaat binden (laat de saus niet koken, anders gaat hij klonteren). Voeg de uitgelekte bonen toe, even goed verwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Voor het serveren garneren met de peterselie en bieslook.

! Super lunchgerecht met stokbrood serveren.

Ingrediënten:
- 800 gram tuinbonen
- 80 gram boter
- 2 uien
- 600 gram blokjes gekookte ham
- 3 eidooiers
- 5 gram peterselie
- 5 gram bieslook
- zout/peper


« Terug naar: Recepten