Traditionele erwtensoep
Traditionele erwtensoep

Informatie

Hoofdingrediënt:
Erwtensoep-pakket
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht
Bereidingstijd:
60+ minuten
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Wel de spliterwten een nacht in ruim water. Spoel de spliterwten af en breng ze samen met 2 liter water, het ontbijtspek en de varkenspoten aan de kook. Verwijder eventueel schuim met een schuimspaan. Laat het op laag vuur ca. 10 minuten trekken. Halveer de prei in de lengte, was deze en snijd de prei in halve ringen. Pel de ui en snijd deze in grove stukken. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Pel en snijd de knoflook grof. Schil en snijd de wortels en knolselderij in blokjes. Voeg de groenten toe aan de soep en laat deze ca. 1,5 uur rustig koken en roer af en toe goed door. Vul het eventueel aan met water.

Voor het serveren van de soep:
Verwarm de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de varkenspoten en het spek uit de soep. Gooi de varkenspoten weg, snijd het spek fijn en roer het door de soep. Breng het op smaak met zout en peper. Hak de peterselie en roer deze door de soep. Beleg de plakjes roggebrood met katenspek en snijd de rookworst in plakjes. Serveer de soep met de rookworst erin en het roggebrood ernaast.

Ingrediënten voor 4 pers:
500 g spliterwten
200 g ontbijtspek
2 varkenspoten of krabbetjes
2 prei
2 uien
3 aardappels
1 tn knoflook
2 winterwortels
½ knolselderij
1 magere rookworst
¼ bosje bladpeterselie
roggebrood
100 g katenspek
zout en versgemalen peper


« Terug naar: Recepten