Informatie

Hoofdingrediënt:
Yacon-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten:

200-250 gram crumble (van Eten zonder fratsen)

250 ml slagroom

250 ml volle (Griekse) yoghurt

1 eetlepel honing

1 eetlepel granola (van Eten zonder fratsen, de winter Edition past hier prima bij)

Naar keuze:

1 kleine yacon (geschild en in stukjes gesneden) en 25 gram rozijnen. Beetje roomboter.

of

2 eetlepels jam (bijvoorbeeld, bramen, blauwe bessen of kersen)

of

1 appel (geschild en in stukjes gesneden) en 25 gram rozijnen. Beetje roomboter;

Bereidingswijze

Indien je kiest voor de appel of de yacon:Wel de rozijnen voor zo’n 10 minuten in warm water en bak de appel/yacon (geschild en in kleine stukjes gesneden)een paar minuten in wat roomboter. Voeg de uitgeknepen rozijnen toe en schep even om. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. De yacon zal wat gaan verkleuren, dit geeft niets.Klop ondertussen de slagroom met de honing met de mixer stijf. Roer daarna de yoghurt erdoor.Bovenstaande kun je al van te voren klaarmaken en koel wegzetten.Vlak voor opdienen: pak mooie schaaltjes, hoge glazen of schone lege jampotjes.Begin het toetje “op te bouwen”:Schep een klein laagje crumble onderop (indien de kruimels wat groot zijn, maak ze wat kleiner)Schep een eetlepel yoghurt-slagroom mengsel bovenop de crumble.Schep weer een klein laagje crumble hierboven op.Indien gekozen voor het appel of yacon mengsel: schep een dessertlepel hiervan op de crumble;Indien gekozen voor de jam: schep een dessertlepel hiervan op de crumble.Schep vervolgens een eetlepel yoghurt-slagroom mengsel erbovenop.Heb je gekozen voor de jam, schep dan een theelepel jam bovenop het yoghurt-slagroom mengsel;Heb je gekozen voor de appel of de yacon: schep een theelepel hiervan bovenop het yoghurt-slagroom mengsel.Garneer met een beetje granola.


« Terug naar: Recepten