Stamppot met palmkool en worst
Stamppot met palmkool en worst

Informatie

Hoofdingrediënt:
Palmkool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en snijd ze in flinke stukken. Haal de nerf uit de palmkool en snijd deze fijn. Doe de aardappels in een pan met een laagje van 4 cm water en breng het aan de kook. Leg de kool erop. Verwarm ook de worst (dit kan in dezelfde pan of in een andere pan). Verwarm de melk in een pannetje. Giet de aardappelen en palmkool af als deze gaar zijne n stamp alles door elkaar terwijl je de melk en boter toevoegt. Serveer de rookworst op de stamppot.


Ingrediënten voor 4 pers.:

1 kg aardappelen
400 g palmkool
30 g roomboter
150 ml melk
1 rookworst

Variatietip: vervang de worst door suddervlees of verschillende paddenstoelen (voor een vegetarisch gerecht)

 


« Terug naar: Recepten