Informatie

Hoofdingrediënt:
Aardappelen Spruitenstam bio Spruitjes - BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht, Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Spruiten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Winter

Voor 4 personen
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 gr spruitjes 
  • 200 gr spekjes
  • 2 el grove mosterd
  • Klontje roomboter
  • Scheutje melk
  • Peper en zout
tip: zitten de spruitennog aan de stam gebruik dan ook het stammetje voor de stamppot

  1. Schil en was de aardappelen en kook ze gaar in ruim water met zout.

  2. Verwijder het kontje van de spruitjes, verwijder het buitenste blad en snijd ze door de helft. Kook ze in ongeveer 5 minuten gaar in water met zout (je kan ze ook bij de aardappelen indoen). Giet ze vervolgens af.

  3. Bak de spekjes in een grote pan, goudbruin en knapperig. Voeg als de spekjes bruin zijn, de grove mosterd toe en de gekookte spruitjes.

  4. Stamp de aardappelen fijn met een klont boter en een scheut melk. Voeg 2/3 van de spuitjes en de spekjes toe en stamp deze mee.

  5. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en garneer met het laatste deel van de spruitjes en spekjes.



« Terug naar: Recepten