Spruitensoep
Spruitensoep

Informatie

Hoofdingrediënt:
Spruitjes - BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Spruiten
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Maak de spruiten schoon en snijd ze in de helft. Fruit de gesnipperde ui aan in de olie en voeg de fijn gehakte knoflook en de spruiten toe. Blus het na ca. 3 minuten af met de bouillon en kook de spruiten in ca. 15 minuten gaar. Bak de spekblokjes krokant en laat deze uitlekken op keukenpapier. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel nog zout en peper toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en roer de crème fraîche eronder. Verdeel de spekjes erover als de soep is opgeschept.

Ingrediënten voor 4 personen:
800 g spruiten
1 ui
2 tn knoflook
2 el olie
1 l bouillon
125 crème fraîche
150 g spekblokjes
zout/peper



« Terug naar: Recepten