
Informatie
Bereidingswijze:
Palmkoolpesto
Droog de palmkool bladeren in een voedseldroger of in de oven (90 graden met de deur op een kier). Verkruimel de gedroogde palmkool en meng door de overige ingrediënten.
80 gram palmkool ontdaan van nerf
60gram Olijfolie
60gram geroosterde pompoenpitten
60gram geraspte oude kaas
1 tl. Gerookte paprikapoeder
Palmkoolchips
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe de olie en het zout in een kom en meng goed door.
Leg bakpapier op een ovenplaat. Bestrijk de bladeren met het oliemengsel en leg ze op de ovenplaat. Bak ze circa 4-5 minuten af. Houdt ze goed in de gaten want ze verkolen nogal snel. Haal ze uit de oven en laat ze op een keukenpapiertje afkoelen.
12 kleinere palmkool bladeren ontdaan van nerf.
¼ tl. Zout
2 el. Olie
Kerstboomsaus
Let op: Maak deze saus een dag van tevoren ter bevordering van de smaak.
Doe de olie en de naalden in een kleine pan en zet op een laag vuur. Verhit de olie gedurende 10 minuten zonder dat de naalden gaan bakken.
Voeg al roerende de boter toe en laat deze volledig smelten.
Voeg de Chardonnay toe en verhit nog 5 minuten rustig door.
Doe de saus door een fijne zeeg en meng de honing er doorheen.
5 gram naalden van de kerstboom, fijngesneden
60 olijfolie
50gram boter
40 gram chardonnay
3 el. honing
Spruiten
Breng gezouten water aan de kook. Doe de spruiten hierin en zet het vuur af. Laat het geheel 8-10 minuten bedekt staan.
24 spruiten van dezelfde grote
en door midden gesneden.
zout
Opmaak
Garnering
8 bieslook
blad peterselie
Wees vooral creatief. Het is de bedoeling dat de pesto tegelijktijdig met de spruiten geconsumeerd wordt. Maak bijvoorbeeld een mooi rondje van pesto en leg hier de spruiten boven op. Doe de saus om de buitenkant heen en garneer het geheel met de palmkoolchips, bieslook en de blad peterselie.
« Terug naar: Recepten