Spanakopita (Griekse spinazietaart)
Spanakopita (Griekse spinazietaart)

Informatie

Hoofdingrediënt:
Spinazie-BIO
Personen:
4
Categorie:
Hapjes
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Spinazie
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

Blancheer de spinazie ca. 1-2 minuten, laat ze goed uitlekken en hak ze grof. Meng alles in een kom onder elkaar. Bestrijk een vel filodeeg met olie en leg in een vuur vaste vorm (23 cm) laat het over de rand hangen. Leg hier nog 3-4 vellen op; leg ze steeds schuin op het vorige vel en bestrijk ze met veel olie.
Schep de vulling op het deeg. Vouw de overhangende randen over de taart. Bestrijk nog een vel aan weerszijden met olijfolie en verfrommel het een beetje en leg het boven op de taart. Bestrijk de taart met olijfolie. Sprenkel er wat water over, zodat de randen niet omkrullen.

Bak de taart in ca. 40 minuten op 190ºC in de oven.

Ingrediënten:
- 1 kg verse spinazie
- 4 gehakte lente uitjes
- 300 g feta (verkruimeld)                              
- 2 eieren (los geklopt)
- bladpeterselie
- 1 el verse dille
- ca. 5 vellen filodeeg
- 11/2 dl olijfolie
- peper


« Terug naar: Recepten