Snelle stoofpot
Snelle stoofpot

Informatie

Hoofdingrediënt:
Winterpeen-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Winterpeen
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Winter

Ingrediënten

· 400 g winterpeen
· 1 dikke ui
· 500 g runder reepjes
· 400 g tomatenblokjes
· 1/2 l bouillon
· 1 laurierblaadje
· 1 el mosterd
· 2 el olijfolie

Winterpeen kun je lekker lang bewaren. Buiten de koelkast is de groente maar liefst een maand houdbaar. Wanneer je de peen in de koelkast bewaard is het maar een week goed.

Snelle stoofpot

Bereidingswijze:

1. Fruit de gesnipperde ui en de runderreepjes aan in de olie. Voeg de mosterd toe als het vlees gekleurd is.

2. Doe de geschilde en in schijven gesneden peen, het laurierblad en de tomatenblokjes erbij.

3. Schenk de bouillon erbij en laat dit zo’n 20 minuten stoven. Eventueel iets bij binden met maïzena.  

Variatietip: lekker met aardappelpuree en een stoofpeertje 



« Terug naar: Recepten