Scandinavische bietensalade
Scandinavische bietensalade

Informatie

Hoofdingrediënt:
Rode biet-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Bijgerecht, Lunch, Hapjes, Salades
Bereidingstijd:
60+ minuten
Groenten:
Rode biet
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

· 4 grote bieten
· 1 grote ui
· 6 zoetzure augurken
· 6 el mayonaise
· 4 el olijfolie
· 2 el mosterd
· Zout
· 5 el fijngesneden dille

De biet is een echte wondergroente. Het verbetert de doorbloeding van de hersenen, werkt bloeddrukverlagend en bevat veel antioxidanten (onder andere door de kleurstoffen betanine en betalaïne).

Zomerbieten kun je met loof ongeveer een week bewaren, maar zonder loof 3 dagen. Winterbieten integendeel zijn meerdere weken op een koele plaats houdbaar. Bieten die al gekookt zijn kun je 2 dagen in de koelkast bewaren.

Scandinavische bietensalade

Bereidingswijze:

1.Verwarm de oven op 200 graden en pof de bieten in anderhalf uur gaar. Maak ondertussen in een grote kom de dressing aan van de olijfolie, mayo, dille en mosterd en meng hier de ui en de augurken doorheen.

2. Haal de bieten uit de oven en laat ze afkoelen. Schil en snijdt de bieten en voeg toe aan de rest van de salade. Laat de salade een paar uurtjes staan.

3. Garneer de salade met gerookte makreel/paling of met zure haring of anders met een zacht gekookt ei. Eet er een lekker stuk donker roggebrood bij.

« Terug naar: Recepten