Savooiekool soep
Savooiekool soep

Informatie

Hoofdingrediënt:
Savooiekool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Savooie kool
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gezond
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter

Ingrediënten

· 400 g savooiekool
· 1 ui
· 1 aardappel
· 2 tl tijm
· 1 el kerriepoeder
· 250 g champignons
· 1 el gehakte peterselie
· 1 l bouillon
· 50 g boter
· 100 ml kookroom
· zout en peper

Bereidingswijze:

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de savooiekool en snijd hem vervolgens in reepjes. Bak de savooiekool reepjes zo’n 5 minuten in 25 g boter samen met de gesnipperde ui en de geschilde en in blokjes gesneden aardappel. Voeg de kerriepoeder en tijm toe en bak deze nog 3 minuten mee. Blus af met de bouillon en laat deze zachtjes koken totdat de ingrediënten gaar zijn (ca. 30 minuten). Pureer de soep met de staafmixer. Bak de in schijfjes gesneden champignons in de overige 25 g boter en breng het op smaak met zout en peper. Voeg voor het serveren de champignons, de room en de peterselie toe.   

Tip: serveer er een kaasstengel bij 

-400 gram savooie kool
-ui
-1 aardappel
-2el tijm
-1el kerriepoeder
- 250 gram champignons
- el gehakte peterselie
- 1 l bouillion
- 50 gram boter - 100 ml kookroom - zout en peper



« Terug naar: Recepten