
salade van zoete aardappel met geitenkaas
Informatie
Hoofdingrediënt:
Zoete aardappel - BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Bijgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter
Ingrediënten:
1 (grote) zoete aardappel, geschild, rauw
50 gram zachte geitenkaas
1,5 eetlepel citroen
1,5 eetlepel olijfolie
1,5 theelepel honing
1 theelepel geraspte verse gember
snuf peper
snuf zout
Havermout mix ( 1 eetlepel havervlokken, 1 eetlepel boekweitvlokken, ½ theelepel
gemberpoeder)
scheutje zonnebloemolie of theelepel kokosolie (zonder geur)
bereidingswijze:
bereidingswijze:
Bereidingswijze:
Rooster de havermout mix tot “granola” in de koekenpan met een scheutje olie. Rooster zo’n 5 minuten totdat het
lichtbruin is. Laat afkoelen in een schaaltje.
Maak de dressing door olijfolie, citroensap, honing, geraspte gember en snuf peper en zout in een kommetje goed
door elkaar te roeren.
Bovenstaande kun je al van te voren klaarmaken en wegzetten.
Vlak voor opdienen: pak 4 gebaksbordjes;
Snijd per bordje zo’n 6 plakjes zoete aardappel van ongeveer ½ cm en snijd ze dan in vieren;
Verdeel de plakjes over het bord;
Verkruimel ¼ deel van de geitenkaas erover en verdeel daarna ¼ van de dressing erover. Strooi daarbovenop wat
van de “granola”.
Eet Smakelijk!
« Terug naar: Recepten