 
                            Salade van radicchio
                            
                        Informatie
                                    Hoofdingrediënt:
                                
                                
                                    
                                        Radicchio-BIO
                                                                        
                                
                                    Personen:
                                
                                
                                    4
                                
                            
                                            Categorie:
                                        
                                        
                                            Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch, Salades
                                        
                                        
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            Bereidingstijd:
                                        
                                        
                                            0-20 minuten
                                        
                                        
                                         
                                            Vegetarisch:
                                        
                                        
                                            Nee
                                        
                                        
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            Gelegenheid:
                                        
                                        
                                            Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
                                        
                                        
                                         
                                            Seizoen:
                                        
                                        
                                            Zomer
                                        
                                        
                                        
                                    
                                
                             Bereidingswijze:
Verhit in een steelpan de olijfolie en bak de spekblokjes zachtjes knapperig bruin. Snijd intussen de krop radicchio eerst in vieren en dan in repen.
Scheur de rucola in stukken. Schep in een schaal de radicchio en de rucola luchtig door elkaar. Schep de ui, knoflook en de tijm door de uitgebakken spekjes en bak ze heel even mee.
Roer de balsamicoazijn erdoor en schep de dressing met spekjes over de radicchio. Maal er royaal peper boven.
Ingrediënten:
4 el olijfolie
150g pancetta of magere spekblokjes
1 krop radicchio
50g rucola
1 ui gesnipperd
2 tn knoflook, fijngehakt
4 tl verse tijmblaadjes
3 el balsamicoazijn
versgemalen peper
« Terug naar: Recepten




