Informatie

Hoofdingrediënt:
Rucola-GB
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst

ingrediënten:

120 g rucola

4 peren

Walnoten

Pecorino

Olijfolie

Balsamico

Een snufje zeezout

Vers gemalen peper

bereidingswijze:

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer daarna in kleine vierkante blokjes. Spoel de blaadjes rucola schoon met een beetje water en laat deze vervolgens drogen voor verder gebruik. Als eerste maak je de dressing. Voor de hoeveelheid salade in dit recept volstaat een eetlepel balsamico en een eetlepel olijfolie. Voeg deze samen in een kommetje en doe hier een klein snufje zeezout bij en wat vers gemalen peper. Roer de inhoud goed door, zodat er een smakelijke saladedressing ontstaat. Doe de rucola en de peer samen in een saladeschaal en voeg beetje bij beetje de dressing toe. Deze ingrediënten hoeven slecht lichtjes bedekt te zijn met de dressing, dus het is verstandig om deze geleidelijk toe te voegen en niet alles in een keer. Serveer de rucolasalade vervolgens en en garneer met de walnoten en lekker wat grove vlokken van de Pecorino. Geniet van dit lekkere salade recept. 


« Terug naar: Recepten