Romeinse sla met kastanje champignons
Romeinse sla met kastanje champignons

Informatie

Hoofdingrediënt:
Romeinse sla-IO
Personen:
4 personen
Categorie:
Salades
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Romeinse sla
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Was en droog de Romeinse sla en snijd deze in reepjes. Snijd de ontbijtspek in reepjes en bak deze langzaam uit in een koekenpan tot de reepjes lekker knapperig zijn. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Voeg de boter toe aan het spekvet en laat de pan goed warm worden. Bak hierin de champignons met de fijn gesnipperde ui. Maak van de azijn, zout, peper en olie een vinaigrette en meng deze onder de Romeinse sla. Verdeel de sla over de borden en garneer het af met de paddenstoelen en de spekreepjes. 

Ingrediënten voor 4 pers:
1 krop Romeinse sla
600 g ontbijtspek
500 g kastanje champignons
50 g boter
1 ui
3 el appelazijn
6 el notenolie
zout / peper


« Terug naar: Recepten