Romeinse sla met avocado
Romeinse sla met avocado

Informatie

Hoofdingrediënt:
Romeinse sla-IO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Groenten:
Romeinse sla
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer, Herfst

Ingrediënten

· 1/2 krop Romeinse sla
· 10 kerstomaten (in plakjes)
· 2 avocado's (in plakjes)
· 100 gr taugé
· 1 sjalot (gesnipperd)
· 125 gr magere yoghurt
· 1 el mayonaise

Hoe meer licht een krop sla nodig heeft, des te meer antioxidanten en pigmenten de groente nodig heeft, waardoor de bladeren van de sla veel donkerder worden. Zo is Romeinse sla, oftewel bindsla, bijvoorbeeld véél gezonder dan ijsbergsla.

Bewaar de Romeinse sla in een open verpakking in de koelkast. Je kunt het dan zo'n twee tot drie dagen bewaren. Deze sla kun je beter scheuren dan snijden, omdat het dan lekker knapperig blijft.

Romeinse sla met avocado

Bereidingswijze:

1. Spoel de Romeinse sla en scheur de blaadjes in repen.Snijd 10 grotere kerstomaatjes in plakjes.Halveer de avocado’s, ontpit ze en haal de schil eraf. Snijd de avocado’s overlangs in plakjes.

2. Verdeel de sla, de tomaatjes, de avocado en de taugé over de borden.Werk af met een vinaigrette van magere yoghurt, losgeroerd met mayonaise, een gesnipperd sjalotje, peper en zout naar smaak.

« Terug naar: Recepten