Rodekool met sinaasappel
Rodekool met sinaasappel

Informatie

Hoofdingrediënt:
Rode kool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Groenten:
Rode kool
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Winter

Bereidingswijze:

Snijd de rode kool in fijne repen (eventueel met de keukenmachine) en de rode uien in halve ringen. Smoor deze ca. 10 minuten in de olijfolie. Doe hier de schil van de sinaasappel bij (niet het wit). Blus het geheel af met de rode wijn en het sap van de sinaasappel. Breng het gerecht op smaak met zout en peper, laat het geheel gaar stoven met de deksel schuin op de pan.     

Ingrediënten:

½ rode kool
1 sinaasappel
2 rode uien
2 el olijfolie
50 ml rode wijn
Zout / peper

Tip: lekker met eendenborst of een tournedos 


« Terug naar: Recepten