Informatie

Hoofdingrediënt:
paarse zoete aardappel-BIO Rode kool los bio
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gezond
Seizoen:
Winter

  1. Schil de bataat en snijd in blokjes. Snijd ook de rode kool en ui in blokjes.
     

  2. Verhit olie in een soeppan en bak hierin de bataat, rode kool en ui aan. Voeg de ras el hanout toe en bak 5 minuten mee. Voeg het citroensap toe en zoveel water toe dat de groenten onderstaan, ongeveer 2 liter. Voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken. Pureer de soep als de ingrediënten gaar zijn.
     

  3. Snijd het brood in blokjes en meng met 2 el olijfolie. Rooster in 15 minuten krokant in de oven.
     

  4. Pluk de blaadjes van de peterselie en koriander en doe in een maatbeker. Snijd de groene peper en knoflook in stukjes en voeg toe. Pers de limoen erboven uit en voeg de olijfolie toe, breng op smaak met wat zout en pureer met de staafmixer tot een pesto-achtige massa.
     

  5. Schep de soep in diepe borden en lepel er wat van de kruidenolie in. Serveer met de croutons.

Dankzij de pittige kruidenolie krijgt de soep een extra kick. Ook lekker met kokosyoghurt.

500 g Paarse bataat (of oranje)
1 flinke el Ras el Hanout 
1 bosje Peterselie
1 limoen 
150 ml Olijfolie
1 rode kool 1 kg
1 groene peper
1 bosje Koriander
2 Rode uien
2 blokjes Bouillon (bio)/ eigen kruidenmix
1 el citroensap
2 tenen Knoflook
Paar sneetjes (oud) desem Brood voor de croutons


« Terug naar: Recepten