Rode bietenpuree
Rode bietenpuree

Informatie

Hoofdingrediënt:
Personen:
4 personen
Categorie:
Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Rode biet
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen en rode bieten en maak hiervan puree met boter en zout/peper. Snij de appels door en hol ze uit. Vul de appels met de puree en verkruimel hierover de geitenkaas en bestrooi het geheel met de gehakte walnoten. Schenk de honing erover heen en het sap van de sinaasappel.

Zet de appels in een ovenschaal of op een bakblik met bakpapier en zet ze ca 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Tip: Lekker als lunch of voorgerecht met wat brood


Ingrediënten voor 4 pers:

400 gr rode bieten

200 gr aardappelen

30 gr boter

4 appels (bv Jona gold)

125 gr geitenkaas

75 gr gehakte walnoten

1 el honing

1 sinaasappel

zout/peper


« Terug naar: Recepten