Informatie

Hoofdingrediënt:
Personen:

- Kleine ui, gesnipperd

- Mespunt gerookt paprikapoeder (pimenton de la vera)

- 5 bosuitjes, in stukken van ongeveer 1 cm

- 250 g risottorijst

- Ongeveer een liter groentebouillon

- Scheut witte wijn (kun je weglaten)

- Enkele handen slablaadjes (ongeveer een halve krop, ontdaan van dikke nerven)

- Parmezaanse kaas naar smaak

- Zout, zwarte peper, olijfolie en/of boter, citroen

Bereiding:

1. Stoof de ui glazig in een bodempje olijfolie waar je een klont boter aan toevoegt. Stoof het paprikapoeder mee.

2. Voeg de lente-ui toe, roerbak die enkele minuten en voeg dan ook de rijst toe. Roer de rijst een minuut lang om, zodat hij het vet opneemt en zijn zetmeel begint af te geven.

3. Blus de rijst met een scheut witte wijn. Voeg daarna pollepel na pollepel bouillon toe. Wacht telkens tot de bouillon is opgenomen tot je nieuwe toevoegt. Blijf roeren in de rijst en check af en toe of hij gaar is. Misschien heb je niet alle bouillon nodig.

4. Zodra de rijst gaar is, roer je er de sla onder. De sla zal slinken.

5. Werk de risotto af met zout, veel peper, parmezaan en nog een scheut olijfolie of een klont boter. Fris de smaak naar wens op met citroensap


« Terug naar: Recepten