Prei de luxe
Prei de luxe

Informatie

Hoofdingrediënt:
Prei - BIO -los
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht, Bijgerecht
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Groenten:
Prei
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Maak de prei schoon en was deze goed. Snijd de prei schuin af in stukken van ongeveer 10 cm. Kook de prei in ca. 3 minuten beetgaar en giet ze af. Laat de preistukken goed uitlekken en marineer ze in de olie met zout en peper. Meng de ingrediënten voor de saus en voeg – als de saus te dik is – een beetje water toe. Gril vervolgens de preistukken 5 minuten, zodat er mooie streepjes op staan. Serveer hierbij de saffraan saus.       

Ingrediënten:
4 stronken jonge prei

2 el olijfolie

 

Saus:
1 el witte wijn azijn
± 6 saffraandraadjes
1 tl honing
1 el room
2 el mayonaise
Zout / peper

Tip: lekker bij een biefstuk 


 

« Terug naar: Recepten