Informatie

Hoofdingrediënt:
Personen:
Gelegenheid:
Feestelijk

Bereidingswijze:

Kies een pannetje waarin de peren precies naast elkaar rechtop kunnen staan. Doe de suiker, witte wijn, citroenschil en kaneelpijp in de pan en verhit alles tot de suiker is opgelost. Schil de peren en steek vanaf de onderkant het klokhuis eruit. Doe dit voorzichtig, want het steeltje moet blijven zitten. Snijd een dun kapje van de onderkant van elke peer, zodat ze stevig rechtop kunnen staan. Dompel de peren in de siroop en voeg, indien nodig, water toe. (De peren moeten helemaal onderstaan) Leg een deksel op de pan en pocheer de peren op laag vuur in ca. 30 minuten. (De kooktijd hangt af van de perensoort en rijpheid). Laat de peren afkoelen in de siroop totdat ze lauw zijn en leg ze op een ondiepe schaal. Zeef de siroop en laat deze op hoog vuur ca. 10 minuten inkoken totdat de siroop dik en stroperig is. Breng de siroop op smaak met suiker en citroensap. Laat de siroop een beetje afkoelen en schep hem over de peren. 

Ingrediënten:
1 kg stevige peren (Gieser wildeman)
100 g suiker
1 l witte wijn
Reepje citroenschil
Kaneelpijpje

Tip: als je de stoofperen niet bij de hoofdmaaltijd wil serveren, maar als dessert, kun je ook nog vanille en steranijs toevoegen.


« Terug naar: Recepten