Informatie

Hoofdingrediënt:
Bietenmix-BIO patisson - BIO
Personen:
2-3
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Herfst

Ingrediënten

· Patisson
· Bietjes
· Rozemarijn
· Tijm
· Nootjes
· Pecorino

Tegenwoordig wordt de patisson voornamelijk geplukt als hij helemaal rijp is en gebruikt als tafel decoratie. Zonde! Het is namelijk een heerlijke groente en vandaag wordt het een smakelijke decoratie bij een stukje gebraden rosbief.

Ingrediënten

2 bieten gekookt (of gegaard in de oven)
1 Patisson
20 gram pistache nootjes
1 eetlepel Pecorino fijn geraspt
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
2 theelepels Keltisch zeezout/Himalayazout
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamolie
 Gemalen peper naar smaak

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Snijd de patisson en de gekookte bietjes in dunne plakjes.

    Verdeel de plakjes om en om in een ovenschaal. Doe de olijfolie, tijm, rozemarijn, zout erover en maal wat peper boven de ovenschotel. Dek de schotel af met aluminium folie en zet hem 30 minuten afgedekt in de oven. Haal de aluminium folie er van af en zet hem vervolgens nog 15 minuten onafgedekt in de oven.
  2. Ondertussen zet je een droge pan op het vuur. Kneus de pistachenootjes en bak ze in de pan met een theelepel zeezout. Als je de nootjes goed begint te ruiken doe je de sesamolie erbij en haal je de pan van het vuur.
  3. Als de patisson klaar is schep je de pistachenootjes erover. Maal tot slot nog wat pecorino fijn en strooi deze over de ovenschotel. Voeg eventueel nog wat extra vers gemalen peper toe.

« Terug naar: Recepten