Informatie

Hoofdingrediënt:
Pastinaak-BIO
Personen:
Categorie:
Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

  • Ingredienten
  • 3 stuks pastinaak
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • grof zeezout
  • verse tijm
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaak en snij in stukken, een soort van frieten. Maak een mengsel van olijfolie, geperste knoflook, tijm, verse peper en zeezout.
  2. Meng de pastinaak frieten met dit kruiden olie mengsel en laat even intrekken. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en leg hier de pastinaak frieten op. Niet op elkaar. Rooster de groentefriet in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en beetgaar. Schep wel halverwege even om.
  3. Bestrooi als de pastinaak uit de oven komt nog met wat grof zeezout. Direct lekker op tafel!

« Terug naar: Recepten