Informatie

Hoofdingrediënt:
Pastinaak-Bio
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch, Hapjes
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

Pastinaak-zoete aardappelpuree
3 pastinaak
2 zoete aardappelen
1 appel
2el.kaneel
2el.citroensap
Pastinaak - Zoete aardappel pannenkoekjes
250ml.pastinaak zoete aardappelpuree
1el.kaneel
4 eieren
60ml.kokosolie
Voor de puree:
  1. Was de pastinaken en zoete aardappels en boen de schil goed schoon.
  2. Verwijder de top en de onderkant van de pastinaken, en snijd ze vervolgens in stukjes.
  3. Snijd ook de zoete aardappels in stukjes en breng deze samen met de pastinaken in een pan met wat water aan de kook en zet vervolgens het vuur laag.
  4. Was ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukjes.
  5. Voeg de appel aan de groente toe wanneer deze 10 minuten heef t gekookt. Laat alles nog ca. 5 minuten koken tot de groenten zacht en gaar zijn.
  6. Giet alles af en laat het 5-10 minuten af koelen.
  7. Voeg de kaneel en het citroensap toe en pureer het geheel met een staaf mixer tot een gladde puree.
Voor de pannenkoekjes:
  1. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom tot je een glad beslag hebt.
  2. Verhit 2 tl kokosolie in een koekenpan op matig vuur.
  3. Schep 1 el van het beslag in de pan, herhaal dit om 4 mini-pannenkoekjes te maken.
  4. Draai de pannenkoekjes na 1-2 minuten voorzichtig om met behulp van een spatel, ze zijn nu
  5. goudbruin aan de onderkant.
  6. Bak de pannenkoekjes in nog 1 à 2 minuten ook aan de andere zijde goudbruin en leg ze op een bord.
  7. Verhit weer wat kokosolie in de koekenpan en herhaal de stappen tot het beslag op is.
  8. Eet smakelijk!
  

« Terug naar: Recepten