Informatie
Hoofdingrediënt:
Pastinaak-Bio
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch, Hapjes
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter
Pastinaak-zoete aardappelpuree
3 pastinaak
2 zoete aardappelen
1 appel
2el.kaneel
2el.citroensap
Pastinaak - Zoete aardappel pannenkoekjes
250ml.pastinaak zoete aardappelpuree
1el.kaneel
4 eieren
60ml.kokosolie
Voor de puree:
- Was de pastinaken en zoete aardappels en boen de schil goed schoon.
- Verwijder de top en de onderkant van de pastinaken, en snijd ze vervolgens in stukjes.
- Snijd ook de zoete aardappels in stukjes en breng deze samen met de pastinaken in een pan met wat water aan de kook en zet vervolgens het vuur laag.
- Was ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukjes.
- Voeg de appel aan de groente toe wanneer deze 10 minuten heef t gekookt. Laat alles nog ca. 5 minuten koken tot de groenten zacht en gaar zijn.
- Giet alles af en laat het 5-10 minuten af koelen.
- Voeg de kaneel en het citroensap toe en pureer het geheel met een staaf mixer tot een gladde puree.
Voor de pannenkoekjes:
- Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom tot je een glad beslag hebt.
- Verhit 2 tl kokosolie in een koekenpan op matig vuur.
- Schep 1 el van het beslag in de pan, herhaal dit om 4 mini-pannenkoekjes te maken.
- Draai de pannenkoekjes na 1-2 minuten voorzichtig om met behulp van een spatel, ze zijn nu
- goudbruin aan de onderkant.
- Bak de pannenkoekjes in nog 1 à 2 minuten ook aan de andere zijde goudbruin en leg ze op een bord.
- Verhit weer wat kokosolie in de koekenpan en herhaal de stappen tot het beslag op is.
- Eet smakelijk!
« Terug naar: Recepten