Pasta met knolselderij
Pasta met knolselderij

Informatie

Hoofdingrediënt:
Knolselderij-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Snijd de knolselderij in blokjes van 2x2 cm. Doe de helft in een steelpan en voeg de melk en het laurierblaadje toe. Schenk er zoveel water bij dat de knolselderij net onder staat en breng het aan de kook. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de rest van de knolselderij goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Kook de spaghetti volgens de verpakking. Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de champignons en voeg hier vervolgens de spekreepjes aan toe. Schep de gebakken knolselderijblokjes door het champignon-mengsel en voeg de helft van de peterselie toe. Verwijder het laurierblaadje uit de pan met de gekookte knolselderij. Pureer de knolselderij met al het kookvocht in de pan met de staafmixer. Wrijf de saus door een zeef. Meng de pasta met de saus en de rest van de peterselie. Serveren met het champignon-kruidenmengsel.  

Ingrediënten voor 4 pers:
1 knolselderij
150 ml halfvolle melk
1 laurierblaadje
4 el olijfolie
300 g volkoren spaghetti
500 g kastanjechampignons
300 g spekreepjes
20 g peterselie (grof gesneden)


Tip: lekker met een bietensalade 


« Terug naar: Recepten