Informatie

Hoofdingrediënt:
Palmkool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Winter

Ingrediënten:

 300 gr palmkool

1          ui

2 tn     knoflook

100gr aardappel

3 el    olijfolie

1 l      bouillon

         zout/peper

Verwijder de nerven van de palmkool . De palmkool wassen  en laten uitlekken. Snijd deze vervolgens in fijne reepjes. Verwarm de olijfolie en voeg de gesnipperde ui en gehakte knoflook toe. Als deze glazig zijn geworden de geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappelen toevoegen en deze roerend lichtbruin laten worden. Bak de palmkool mee en blus deze vervolgens af met de bouillon. Laat het geheel ca 25 minuten pruttelen . Neem de pan van het vuur en pureer het geheel met de staafmixer en breng de soep op smaak met peper en zout.

 


« Terug naar: Recepten