Paksoi soep
Paksoi soep

Informatie

Hoofdingrediënt:
Paksoi-BIO
Personen:
4
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

· 2 uien
· 1 grote paksoi
· 500 ml groentebouillon
· Verse of gedroogde rozemarijn
· Gedroogde chilipoeder

Paksoi soep, een heerlijke, groenkleurige soep die naar de natuur smaakt. De eenvoud komt in dit recept goed tot zijn recht. 
Paksoi kun je geheel gebruiken -dus ook de witte stengels. Er is weinig afval!

Ongesneden paksoi kun je een paar dagen in de koelkast bewaren. Gesneden paksoi maar één dag. Wanneer je deze groente wilt invriezen is het belangrijk dat je de bladeren eerst twee minuten blancheert.

Paksoi soep

Bereidingswijze

1. Doe olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui aan op laag vuur. Zorg dat de ui langzaam zacht wordt. Was en snijd ondertussen de paksoi en bak deze kort mee met de ui, ongeveer 2 minuten. 

2. Voeg de bouillon toe en laat dit 8 minuten pruttelen. De chilipoeder kun je toevoegen en wanneer je gebruik maakt van gedroogde rozemarijn voeg je deze ook nu toe. Zo heeft de smaak de kans om los te komen en zich te ontwikkelen. Pureer de soep en voeg wanneer je gebruik maakt van verse rozemarijn deze na het pureren toe. Op deze manier komt de smaak van de rozemarijn het beste tot uiting.

3. Het lekkerste is als je de soep een poosje laat staan. De smaken kunnen op elkaar inwerken en de soep wordt iets dikker van structuur.

Eet smakelijk!

« Terug naar: Recepten