Informatie

Hoofdingrediënt:
Paksoi-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer

Bereidingswijze:

Meng in een pannetje de ketjap asin en manis, sambal, pindakaas en de olie. Breng dit op temperatuur zodat je de pindakaas makkelijker kunt oplossen. Laat dit volledig afkoelen. Snij de kip, ui en knoflook in reepjes en doe deze in de afkoelde saus. Laat dit 3-4 uur marineren.Zorg ervoor dat de paksoi, de kip, de cashewnoten en je borden klaar staan. Letwel dat de paksoi goed is uitgelekt! Verhit  de olie in een wok totdat hij bijna rookt. Voeg de kip en het mengsel toe en bak totdat de kip bijna gaar is. Voeg nu je Paksoi en cashewnoten toe en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Verdeel het gerecht over de borden en serveer af met een door de lengte gesneden gekookt ei en de seroendeng.

Ingredienten:

600 gram kipfilet

600 gram Paksoi gewassen en grof gesneden

40 gram ketjap asin

70 gram ketjap manis

1 eetlepel sambal oelek

3 eetlepels zonnebloemolie

4 teentjes knoflook

2 eetlepels pindakaas

2 middelgroot ui

1 handje cashewnoten

4 gekookte eieren

4 eetlepels  seroendeng

 





« Terug naar: Recepten