Informatie
Bereidingswijze:
Meng in een pannetje de ketjap asin en manis, sambal, pindakaas en de olie. Breng dit op temperatuur zodat je de pindakaas makkelijker kunt oplossen. Laat dit volledig afkoelen. Snij de kip, ui en knoflook in reepjes en doe deze in de afkoelde saus. Laat dit 3-4 uur marineren.Zorg ervoor dat de paksoi, de kip, de cashewnoten en je borden klaar staan. Letwel dat de paksoi goed is uitgelekt! Verhit de olie in een wok totdat hij bijna rookt. Voeg de kip en het mengsel toe en bak totdat de kip bijna gaar is. Voeg nu je Paksoi en cashewnoten toe en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Verdeel het gerecht over de borden en serveer af met een door de lengte gesneden gekookt ei en de seroendeng.
Ingredienten:
600 gram kipfilet
600 gram Paksoi gewassen en grof gesneden
40 gram ketjap asin
70 gram ketjap manis
1 eetlepel sambal oelek
3 eetlepels zonnebloemolie
4 teentjes knoflook
2 eetlepels pindakaas
2 middelgroot ui
1 handje cashewnoten
4 gekookte eieren
4 eetlepels seroendeng
« Terug naar: Recepten