Paksoi ovenschotel
Paksoi ovenschotel

Informatie

Hoofdingrediënt:
Paksoi-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer

Ingrediënten

· 600 gr aardappelschijven
· 800 gr paksoi
· 500 gr gehakt
· 1 ui (gesnipperd)
· 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
· 100 gr kaas (gerapst)
· 2 el olie
· peper/zout/kerriepoeder

Paksoi wordt ook wel de selderijknol genoemd, omdat de witte stengels van de plant veel weg hebben van selderij. Ook bestaan er vele varianten van deze Aziatische groenten, zoals mini-paksoi. De witte stengels van de plant kun je ook eten en zijn het lekkerst als ze worden gebakken of gestoofd. 

Paksoi kun je in de koelkast enkele dagen bewaren. 

Ingredienten:

600 gram aardappelen in schijfjes

800 gram paksoi

500 gram gehakt

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook

100 gram kaas

2 el olie

peper/zout/kerriepoeder


Paksoi ovenschotel

bereidingswijze:

1. Fruit de ui en de knoflook in een pan en doe vervolgens het gehakt erbij. Was de paksoi , snijd fijn en bak het in ca. 5 minuten beetgaar. 


2. Leg op de bodem van een ovenvaste schaal de aardappelschijven en hier bovenop het gehakt, paksoi en weer een laag aardappelschijven. Strooi de kaas eroverheen n en in een voorverwarmde oven op 180 graden zetten voor ca 20 minuten.


Eet smakelijk!


« Terug naar: Recepten