ovenschotel met spitskool
ovenschotel met spitskool

Informatie

Hoofdingrediënt:
Spitskool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Spitskool
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst

Ingredienten:
  • 700 gr spitskool
  • 150 gr roomboter
  • 450 gr rundergehakt
  • 1 tl zout
  • 1 tl ui poeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 2 tl mexicaanse kruiden
  • 1 tl witte wijn azijn
  • 300 gr geraspte kaas
  • 150 gr gemengde salade
Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden snij de kool in kleine stukjes met een mes of maal fijn in de blender.
  • Bak de kool aan in de boter, laat 30 minuten doorbakken op medium hoog vuur. Zorg dat de kool zacht is maar niet te donker bruin.
  • Voeg de kruiden en azijn toe en laat even staan.
  • Ga ondertussen verder met het smelten van de rest van de boter. Bak hier in het gehakt in gaar tot het meeste vocht uit het vlees verdampt is.
  • Voeg de kool mix toe en doe het geheel in een ovenschaal.
  • 2/3 van de kaas mag door de mix en de rest er overheen voor een krokant laagje.
  • Bak in 15-20 minuten gaar. Eventueel serveren op een bedje van rucola of een groene salade naar keuze

« Terug naar: Recepten