Oosters gekruid rijstpannetje met flower sprouts en zalm
Oosters gekruid rijstpannetje met flower sprouts en zalm

Informatie

Hoofdingrediënt:
Flower Sprouts-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter

600 gr.flower sprouts 
200 gr.ongekookte rijst
400 gr. verse zalm
 2 eetlepels zonnebloemolie
1 grote ui
 2 tn knoflook
1 theelepel sambal oelek
peper, zout
 3 eetlepels Japanse of Chinese sojasaus
1 eetlepel fijn gesneden stemgember
1 eetlepel gembernat

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Was de groente. Verwijder eventueel de harde stengels.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snij de zalm in kleine stukken.
Verhit 1 eetlepel olie in de wok.
Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Voeg de flower sprouts toe en roerbak ze 2 - 3 minuten.
Haal dit alles uit de wok en zet even apart.
Bak de gare rijst in de andere eetlepel olie.
Voeg de blokjes zalm en de gember eraan toe en bak dit al omscheppend een paar minuten mee.
Maak het geheel op smaak met sambal en sojasaus,
Voeg de flower sprouts toe aan de zalm en rijst en roerbak tot alles goed warm is.
Nu nog een proeven en eventueel nog wat peper, zout, gembernat of sojasaus eraan toe.


« Terug naar: Recepten