Informatie

Hoofdingrediënt:
oesterzwammen
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten

Oesterzwammen Omelet 
 
    Ingrediënten voor 4 pers 
  • olie
  • peper
  • zout
  • teentje knoflook
  • 300 gram oesterzwammen
  • 300 gram Groentes naar smaak bijv prei, uit, wortel
  • 3 bosuitjes
  • 5 takjes selderij
  • 8 eieren
  • 1 eetlepel boter
  • 4 sneetjes (geroosterd) brood

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een koekenpan en roerbak hierin de groentes in een paar minuten gaar. Laat afkoelen.
  2. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
  4. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  5. Klop de eieren met 3 eetlepels water los.
  6. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de bosuitjes en knoflook zacht.
  7. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze kort mee.
  8. Maak dit op smaak met peper en de selderij en voeg de groentes van keuze.
  9. Schenk het eiermengsel erop en bak de omelet net gaar en aan de onderkant goudgeel.
  10. Snijd de omelet in punten. Geef er het brood bij.

Tip: maak er een salade bij van tomaten/radijs/kropsla/ruccola

« Terug naar: Recepten