Noodle soep met rauwe groente, rode zuurkool, ei en spek
Noodle soep met rauwe groente, rode zuurkool, ei en spek

Informatie

Hoofdingrediënt:
Heldere paddestoelensoep rode zuurkool Savooiekool-BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

Deze soep kunt u super snel maken en is tegelijk super lekker. Voor onze variant hebben wij onze heldere paddenstoelensoep gepakt als basis.

Ingrediënten:

1 Liter heldere paddenstoelensoep
4 eieren
200 gr gerookt spek
120 gr.(rode)zuurkool
geschaafd/fijne reepjes wortel
geschaaf/fijne reepjes savooiekool
4 el. krokant gebakken uitjes
120 gr. udon noodles

Bereidingswijze:

Kook en pel de eitjes. Snij de eitjes in de lengte doormidden.

Snijdt de spek in vier stukken. Zet een pan met de soep daarin op het vuur en laat hier tegelijk het spek in opwarmen.
Breng een pan gezouten water aan de kook en gaar de noodles hierin.

Pak 4 diepe borden. verdeel de noodles over de borden. Giet de hete soep over de noodles totdat ze net onder liggen. Leg hier de fijn gesneden wortel en savooiekool bovenop. Leg de twee ei helften op het bord naast het bergje groente. Leg bij elk bord een beetje rode zuurkool en een plak spek erop. Garneer met krokante uitjes.

« Terug naar: Recepten