Informatie

Hoofdingrediënt:
Spitskool-GB
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Spitskool
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Herfst

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een soepketel op een middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel, bleekselderij, gele paprika en knoflook toe en roer goed door. Gaar het geheel zo'n 8 minuten lang en voeg dan de spitskool toe. Roer af en toe door. Na 10 minuten kan de tomatenpuree, rode peper, komijn en de gemalen koriander ebij. Verhit goed door en voeg de bouillon en de bonen toe. Laat het geheel 10 minuten koken. Zet het vuur uit en voeg het korianderblad en het limoensap toe.
Garneer met een flinke schep magere kwark.

Ingredienten:

2 uien fijngesneden
4 wortels fijn gesneden
3 takken bleekselderij fijn gesneden
2 gele paprika's in stukjes gesneden
4 teentjes knoflook geperst
1/2 spitskool in dunne reepjes gesneden
1 el. tomatenpuree
1 rode peper fijn gesneden.
1 tl. gemalen komijn
1/2 tl. gemalen koriander
800ml. groente of kippenbouillon
400 gr. zwarte bonen (uit blik, gespoeld)
30gr. korianderblad
2 el. limoensap
4 el. magere kwark

« Terug naar: Recepten