Makkelijke koolrabi soep
Makkelijke koolrabi soep

Informatie

Hoofdingrediënt:
Koolrabi-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Koolrabi
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Lente, Zomer

Bereidingswijze:
Snijd de sjalotjes, knoflook, gember en peper in fijne stukjes. Schil de koolrabi en snijd deze in grovere stukken. Plaats een grote pan boven middel laag vuur en fruit de sjalotjes in de olijfolie tot ze mooi glazig zien. Voeg dan de knoflook toe en fruit nog een minuut of 2. Voeg vervolgens de peper, gember, koolrabi, het water, de sesamolie en het zout toe. Roer even door en breng het geheel aan de kook. Sluit de pan af met een deksel en laat de soep borrelen op laag vuur gedurende 20 minuten. Pureer het geheel met een staafmixer en voeg dan de kokosmelk toe. Mocht je de soep te dik vinden, voeg dan nog wat water toe en eventueel wat extra zout. Breng de soep tot kookpunt maar laat het niet te lang doorkoken. Zet het vuur uit. Knijp de limoen uit boven de pan en voeg zwarte peper naar smaak toe. Snijd een paar stengels bosuien in ringetjes en voeg deze toe wanneer je de soep serveert.


Ingrediënten:

2 grote koolrabi

3 sjalotjes

2 tn knoflook

600 ml water

2 el olijfolie

2 el sesamolie

verse gember , circa 2 bij 2 cm.

1 limoen

250ml kokosmelk

1tl.zeezout , meer naar smaak

zwarte peper naar smaak

4 stengels bosuien

 

 


« Terug naar: Recepten