Maasbreese Stoofpot
Maasbreese Stoofpot

Informatie

Hoofdingrediënt:
Bospeen-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
60+ minuten
Groenten:
Bospeen
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Verhit de boter in de pan en fruit hierin de zilveruitjes, champignons, knoflook en de in schijven gesneden bospeen. Schep alles uit de pan en bak hier nu de poulet in. Als de poulet gekleurd is de bloem erover strooien en 3 minuutjes laten mee garen. Blus de poulet af met de rode wijn en bouillon. Voeg vervolgens de overige ingrediënten weer toe, samen met de tijm en laurier. Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat het in ca 11/2 uur gaar stoven. Bak de spekjes krokant en voeg deze op het laatst toe. Garneer het eventueel met fijn gehakte peterselie.

Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg runderpoulet
250 g zilveruitjes
1 tn knoflook
1 bos bospeen
400 g champignons
3 el bloem
250 g spekreepjes
4 dl rode wijn
4 dl bouillon
1 tl tijm
3 blaadjes laurier
50 g boter
zout / peper

Tip: serveren met gebakken krieltjes.



« Terug naar: Recepten