Informatie
                                    Hoofdingrediënt:
                                
                                
                                    
                                        Eieren - BIO
                                        
                                        koolraap-BIO
                                        
                                        Kruid-Rode-basilicum-los-bio
                                                                        
                                
                                    Personen:
                                
                                
                                    4-6
                                
                            
                                            Categorie:
                                        
                                        
                                            Bijgerecht
                                        
                                        
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            Bereidingstijd:
                                        
                                        
                                            40-60 minuten
                                        
                                        
                                         
                                            Gelegenheid:
                                        
                                        
                                            Feestelijk
                                        
                                        
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            Seizoen:
                                        
                                        
                                            Winter
                                        
                                        
                                         1 kilo koolraap
1/2 liter melk
1/2 liter slagroom
300 gram eidooier (10-12 dooiers)
Peper en zout
rode of groene basilicum
50 gram rietsuiker
Schil de koolraap(en) en snijd ze in stukjes.
Kook de koolraap in de melk en de room gaar. Pureer alles in een blender. Klop de eidooiers los in een kom. Verwarm de koolraapcreme en giet hem al roerend bij de eidooiers. Giet dit mengsel terug in de pan en verwarm het onder voortdurend roeren tot het is gebonden: laat het beslist niet koken. Breng de creme pittig op smaak met de zout en peper en giet hem in vier tot zes diepe borden. Verwarm de borden au vain marie in een op 1000 graden celcius voorverwarmde oven tot de creme begint te stollen. Zet de creme dan weg in de koelkast.
Voor het serveren de rietsuiker over de creme strooen en deze met een gasbrander karameliseren. Garneren met wat rode of groene basilicum en opdienen als voor- of tussengerecht
« Terug naar: Recepten




